De närmsta dagarna kommer jag att berätta lite mer om våra sju största chakran och vad de innebär. Jag börjar med rotchakrat som är beläget nere vid svanskotan och fortsätter upp längs med ryggraden till det sjunde chakrat, kronchakrat, som sitter på toppen av huvudet.

Rotchakrat kallas även för baschakrat. Varje chakra representeras av en färg (även om vilken färg det är kan vara högst individuellt) och här är det rött. De associerade körtlarna är binjurarna som är till storlek väldigt små och sitter ovanför njurarna, men producerar närmre trettio olika hormoner, däribland adrenalin och kortisol. Besvär som kan uppstå vid obalans är aggression, depression och olika typer av allergier.

Tänk dig ett träd. Om rötterna är friska påverkar det hela trädet. Det är som alltid viktigt med en bra grund, även när det kommer till oss själva. Därför kan det vara bra att balansera sitt rotchakra om man behöver arbeta med sin självkontroll och -känsla. Rotchakrat är också här vi har våra tankar och känslor om familj, grupptillhörighet och relation till lag och ordning.

baschakrat

Källa: Människokroppens subtila energisystem – Ken Lavendell
Bild: satorivision.com

Kontakt

In Corde

Umbragången 14
421 63 Västra Frölunda