Här hittar du våra klasser, workshops och andra aktiviteter som är aktuella just nu. Saknar du något så skicka gärna in dina idéer och önskemål här.

Ankare Yinyoga mars 20

YOGA I ÅKERED – YINYOGA Måndagar 8 ggr start augusti

Vi behöver både Yin (lugn) och Yang (energi) i våra liv. Känslan när din kropp är redo att släppa en spänning är underbar! Alla kan delta oavsett tidigare erfarenhet av yoga.
Yinyoga är en härlig form av yoga där vi arbetar med kroppens fascia istället för muskler. Fascia innebär senor, ligament, skelett och leder. Det är ett nätverk som spänner genom hela kroppen. Genom fascian (även kallat bindväv) går våra nerver och genom att arbeta med den påverkar vi hela vår kropp, dess organ och våra emotioner. I yinyogan kan det utifrån se ut som vi bara är stilla i positionen, men inuti oss utmanar vår kropp oss mentalt, emotionellt och fysiskt.
Yinyoga är fantastisk för att hantera stress och skador med då vi låter muskler helt slappna av och fascia får hydreras och tänjas i sin egen långsamma takt. Då fascia är en långsam vävnad stannar vi länge i positionerna, oftast mellan 2-6 minuter. Yinyogan är också bra för dig som tränar mycket då den verkar skadeförebyggande och ökar rörligheten i din kropp. Musklerna står för 41% av vår rörlighet och fascian för 47%. Plus att musklerna består av 30% fascia!
Varje klass avslutas med Savasana, en ledd vila där du får tid att verkligen landa.
Pga Covid-19 tar vi in ett färre antal, ändras förutsättningarna kommer vi öppna upp flera platser.

TID, PLATS & ANMÄLAN

Anmäla mailas till jenny@incorde.se

Start: 30 augusti, totalt 8 ggr
Sista gången: 18 oktober
Tid: Tisdagar kl 20:10-21:10
Plats: Åkeredskyrkan Cinnobergatan 41, Västra Frölunda
Kursledare: Jenny Ekberg, incorde.se/kontakt/om-jenny/
Pris: 1200 kr inkl moms. Debitering sker via faktura.

Ta med egen matta. Du blir inte svettig under de här klasserna så klä dig gärna lite varmare och mjukt. Det kan vara skönt att ta med ett par strumpor och en tröja. Vi tillhandahåller filtar och yogablock.

MASTERCLASS ART OF LETTING GO – Möt hösten enligt kinesisk medicin

Fem elementen är en stor del i den kinesiska medicinen. Enligt den har vi Fem olika element – Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten. Varje årstid symboliserar av ett element och en grundkänsla.

Hösten är metallelementets årstid, en tid när naturen förbereder sig inför vintern. Naturen lämnar de mer energifylld årstiderna vår och sommar bakom sig för att komma in i ett lugnare tempo. Metallelementet inom oss kan ge sig till känna genom sorg över det som varit och inte längre är. Och precis som träden släpper sina löv behöver vi släppa det som inte längre gynnar oss. Förväntningar, åtagande, relationer. Se värdet i det du har istället för att leva i det förgångna. Livet händer nu.

Välkommen på en 90 min yinyogaklass där vi anpassar vår kropp och vårt sinne till hösten, en tid när vi ska gå in i ett lugnare tempo. Vi kommer att inleda med en Pranayma, andningsövning, för att sen gå över i yinyogapositioner. Klassen kommer avslutas i Savasana med guidad avslappning som kommer att ta dig djupt. Det här tillfället vill du inte missa!

Tid: TBA
Pris: 250 kr. Debiteras via faktura.
Plats: Åkeredskyrkan Cinnobergatan 41
Anmälan mailas till jenny@incorde.se

MASTERCLASS SECOND SPRING – YOGA UNDER KLIMAKTERIET

Denna Yoga Masterclass som riktar sig mot kvinnor 35+ (alla är såklart välkomna oavsett ålder o kön). Fokus är förklimakteriet (startar vid ca 35) och klimakteriet (snittålder 51). Inleds med teori för att avsluta i yinpraktik då återhämtning är en nyckel under de här faserna i livet. Längd ca 120 min. Datum TBA.

Kontakt

In Corde

Umbragången 14
421 63 Västra Frölunda