Yoga på jobbet är ett bra sätt att erbjuda era medarbetare friskvård på jobbet. Yoga stärker kroppen, reducerar stress, ökar koncentrationen och ökar energin. Oavsett om man har ett stillasittande jobb framför en dator eller mer fysiskt krävande uppgifter, gör yogan underverk för kroppen. När man yogar upptäcker man också var man har ont och var varje individ behöver lägga lite extra fokus.

Ett välmående bolag blir lönsamt, och ett bolag blir välmående med välmående personal. Vid högt stresspåslag blir kreativiteten, koncentrationen och problemlösningen sämre. Vi är inte heller lika medvetna om vår arbetsställning när vi blir stressad. Detta leder till konsekvenser både på utsidan och insidan. Enligt beräkningar gjorda 2017 kostar en sjukdag företaget ca 2 500 kr, och en långtidssjukskriven medarbetare ca 400 000 kr. Sjukskrivningarna ökar skrämmande snabbt i Sverige, 70 % på 5 år varav 95 % är stressrelaterade. Både företagen och individen har ett ansvar att ta hand om sig själva i dagens samhälle, som arbetsgivare kan du ge den möjligheten till dina medarbetare genom yogan.

HÖR AV DIG

Vill du också hjälpa din personal att må bättre? Kontakta oss på 0706-190007 eller jenny@incorde.se för att diskutera vilket upplägg som passar just ert företag bäst.

HUR FUNGERAR YOGA PÅ JOBBET?

Det enda som behövs är en yta där vi kan rulla ut yogamattorna på, och är det ont om plats går det att lägga upp ett program som fokuserar på stående och sittande övningar. Vi tillhandahåller upp till tolv mattor, är ni fler står ni för mattorna.

Vi rekommenderar ett pass i veckan, vardera om 45-60 minuter men självklart skräddarsyr vi ett upplägg som passar er. Vanligtvis är passet av det mjukare slaget så ni inte blir svettiga och därför inte behöver duscha efteråt. Vill ni ha tuffare pass så går det också att ordna. Varje pass innehåller också mindfulness och avslappning. Läs mer om de olika yogastilarna HÄR.

YOGA PÅ KONFERENSEN

Vill ni ha ett underbart avbrott i er konferens, kick off eller bjuda era medarbetare på fredagsmys? I workshopen Mindfulness i vardagen kommer vi till er och håller en tvåtimmars workshop med fokuset att hitta lugn och sträcka ut kroppen. Ni får med er enkla mindfulnessverktyg att använda i vardagen. Workshopen kan självklart skräddarsys efter era behov.

Vi håller också i föreläsningar med fokus på friskvård och mindfulness, tar fram individuella hälsoprogram och anordnar workshops inom yoga, meditation, hälsa och avslappning.

Kontakt

In Corde

Umbragången 14
421 63 Västra Frölunda