Vi på In Corde praktiserar och lär ut flera olika yogastilar. Vi hämtar vår inspiration främst från nedan stilar men låter oss också influeras av andra stilar.

HATHAYOGA

Hathayogan är en lugnare yogaform som låter dig känna in varje position. Passar bra för dig som är nybörjare, behöver komma ner i varv och skapa större rörelse i kroppen. Andning och rörelse sker i symbios vilket skapar fokus och lugn.

För In Cordes hathayoga är det enda du behöver en matta och mjuka kläder som du kan röra dig fritt i.

ASHTANGAYOGA

Ashtangayoga är en fysisk yogaform där man varje gång praktiserar samma serie. Det finns sex serier och först när din lärare anser att du är redo går man vidare till nästa. Ur ashtangayogan har poweroyga och vinyasayoga sitt ursprung.

Ashtanga ger dig styrka och uthållighet. Men kan också vara slitsam eftersom man göra samma asanas (positioner) varje gång. Du kommer rensa ut slaggprodukter från både muskler och organ.

På In Corde hämtar vi inspiration av ashtangayogan men lär ut inte ut hela serier.

YINYOGA

I yinyoga arbetar vi med kroppens fascia istället för muskler. Fascia innebär senor, ligament, skelett samt leder och är ett nätverk som spänner genom hela kroppen. Passar dig som vill varva ner och hitta ett större lugn. Tränar du mycket rekommenderar vi den här formen som ett komplement till din vanliga träning. Den kommer att hjälpa dig bibehålla din rörlighet och kanske t o m skapa mer rörlighet.

Den yinyoga vi på In Corde praktiserar är individanpassad och prestigelös för att du ska kunna

YOGA NIDRA

Yoga Nidra kallas också för yogisk sömn. Genom guidning hittar du till en total avslappning i kroppen och kan på så sätt lösa upp spänningar du har samlat på dig. Du får ett lugn och bättre sömn, och fysisk smärta kan släppa.

Vi väver ofta in Yoga Nidra i Savasana, framför allt efter en yinyogaklass då vi vanligtvis har en lite längre avslappning mot slutet av klassen

 

 

Kontakt

In Corde

Umbragången 14
421 63 Västra Frölunda