Oavsett vad för typ av behandling man får ska man vara försiktig med träning efteråt. Kroppen har fullt upp med att ta till sig behandlingen så träning kan göra mer skada än nytta. En behandling jobbar i kroppen i upp till tre dygn efteråt. Vissa märker det mer och vissa mindre. Har du till exempel fått bindvävsmassage kan du vara lite yr och illamående, efter en klassisk massage har många en skön trötthet i kroppen (precis som efter ett träningspass) och kissar mer och under kinesiologi kan det komma upp känslor till ytan vilket gör att man ofta känner sig lugn och tillfreds efteråt.

Min rekommendation är att samma dag som du har fått behandling vilar du från all träning. Om du till exempel springer mycket och har fått massage av benen så kommer du dagen efter märka att du ”tar slut” mycket fortare än normalt. Så då passar det bättre med en härlig promenad eller en jogg i lugnt tempo.

Viktigast av allt är att känna och lyssna på kroppen. Om du känner dagen efter behandling att du inte klarar vad du normalt brukar prestera, förstå då att din kropp har fullt upp. Om du däremot känner dig som vanligt, kanske till och med har mer energi, så är det bara att köra på. Och det här gäller ju så klart inte bara i samband med att du har fått behandling utan det är viktigt att ha med sig varje dag.

springa jogga

Kontakt

In Corde

Umbragången 14
421 63 Västra Frölunda