Som många av er redan vet ligger yinyogan mig varmt om hjärtat. All yoga är bra men yinyoga är något vi alla verkligen behöver få en dos av i dagens samhälle. Hela dagarna pumpas de flesta av oss fulla med Yang (aktivitet) medan vi ofta är sämre på att tillåta oss Yin (vila). I yinyoga får vår fascia belastas, sträckas och hydreras. Fascia är något man sällan tänker på i sin träning, prestation och återhämtning. När du tränar är det ofta ett stort fokus på dina musklers och din konditions utveckling. Och först när en skada uppstår börjar lösningar eftersökas, där fascia är en viktigt del. Personligen kan jag skriva under på det här som haft både muskelbristning i TFL (utsida höft) och en skadad axel.
Genom att belasta vår fascia tar vi också hand om hela nervsystemet som löper genom vår fascia. Yinyoga passar alla men jag rekommenderar den framförallt till dig som behöver varva ner vardagen och hitta ett lugn eller dig som tränar. Och är du en person som tränar hårt så rekommenderar jag den lite extra mycket till just dig.

Vad yinyogan hjälper dig med

Under februari och mars 2020 kommer jag att gå en fördjupning i yinyoga som heter Sports & Mind för Sofie Ringsten. Sofie är en pionjär inom yinyoga i Sverige och hon har verkligen bidragit till att förändra och öppna upp mitt sätt att se på kroppen. Utbildningen fokuserar på yinyoga för atleter. Med atlet inkluderas alla från vardagsjoggaren till eliten. Vi är alla atleter! Att integrera yinyoga i din träningsrutin kommer att öka din prestation och skapa en långsiktighet i din kropp. Den kan hjälpa dig att minska risken för överträning och skada samt öka återhämtningen. Yinyogan hjälper dig också att både förebygga och hantera olika typer av stress. Och den fungerar även som ett verktyg när det kommer till mental träning och fokus. Du förstår ju att man inte kan annat än att älska yinyoga!

Ny kurs i vår – Yoga för atleter

Under våren kommer jag att starta en ny klass i samarbetet med Crossfit Metalbox med fokus på atleter. Många utövare inom Crossfit har redan upptäckt yinyogans välgörande effekter. Vilket är underbart då yinyogan är Crossfits totala motsats. Vill du vara först med att få information om den nya kursen skicka mig ett mail jenny@ıncorde.se så sätter jag upp dig på min maillista. Alla på listan får alltid förtur till mina klasser.

Namaste och fortsätt med den träning som gör dig lycklig!

Kontakt

In Corde

Umbragången 14
421 63 Västra Frölunda