Jag har den sista tiden blivit mer medveten om vad jag äter, gissar att det är en konsekvens av att utbilda sig till friskvårdsterapeut. Jag har fått en helt ny förståelse och respekt för min kropp. Helt fantastiskt hur den fungerar. Att den fungerar. Jag har definitivt dragit ner på kolhydraterna, även om jag inte tror på att bannlysa saker helt. I Ulrika Davidssons kokbok LCHF på mitt sätt hittade jag ett recept på ett väldigt gott bröd. Gojibären byter jag ibland ut mot andra torkade bär eller frukt. Rekommenderas varmt!
1 bröd:
50 g smör
100 g blandade nötter, t ex hasselnötter
och mandel
4 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk malda brödkryddor
1 dl crème fraiche
250 g keso
6 ägg
2 msk solrosfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Hacka nötterna grovt.
Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en skål och häll över blandningen i en smord brödform. Strö över solrosfrön och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.