Bloggen

Vad betyder namaste?

Alla ni som har varit på en yogaklass vet att de vanligtvis avslutas med att man sätter ihop handflatorna i höjd med hjärtat, blundar, bugar lätt med huvudet och säger ”Namaste”. Man kan också sätta ihop händerna framför pannan och sen föra ner dem framför hjärtat, vilket visar på än mer respekt. Men vad betyder egentligen namaste?

YogaFörenklat kan man säga att gesten är en ödmjuk och respektfull hälsning direkt från hjärtat. Tron är att det inom oss alla finns ett gudomligt ljus inneslutet i vårt hjärtchakra. ”Nama” är sanskrit och betyder buga, ”as” betyder jag och ”te” betyder du. Så namaste betyder bokstavligen ”Jag bugar för dig”. På en mer filosofisk nivå kan man tolka det som ”Min själ bugar för din själ, precis som din själ bugar för min”. Och med det förenas de två själarna och blir ett; att vi alla är en liten del av något större.

Testa det här. När du möter en person som du upplever negativ. Tänk namaste tre gånger, med hjärtat, och se vad som händer. Du kommer att märka att personen ändrar sig.

Kommentarer (2)

 1. Sanna - Svara

  4 maj, 2014 kl. 21:22

  Wow Tack
  Den övningen ska jag testa m negstiva personer taCk för intressant info mvH Sanna

  • jennyhedstrom79 - Svara

   9 maj, 2014 kl. 09:34

   Du kommer märka att det fungerar. När du ändrar din energi kommer den du möter omedvetet göra detsamma. Må så gott!

Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.